ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ се подготвя за инспекции на Северно-корейски ядрени обекти

30.11.2018

По-рано Ким Чен-Ун обяви своето съгласие за провеждане на международни проверки

 

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) продължава да се подготвя за инспекцията на севернокорейските ядрени обекти.
Това е необходимо условие за окончателното потвърждаване на разрушаването им в рамките на процеса на денуклеаризация, който бе договорен от лидерите на КНДР и Съединените щати на 12 юни.

 

Ръководителят на департамент на МААЕ Масимо Апаро сподели подробностите за напредъка на срещата със заместник-министъра на външните работи на Република Корея Кан Джон Сик, предаде южнокорейската информационна агенция Yonhap.

Очаква се експертите на МААЕ да посетят полигоните Сохе, Пхунгери и Тончханни, които, както каза лидерът на КНДР Ким Чен-Ун, бяха унищожени. Също така обект на инспекции ще бъде изследователският център в Йонбьон, където се намира ядреният реактор.

Преди това медиите съобщиха за подозрителна активност, показваща възможната работа на реактора.
Ако инспекторите успеят да потвърдят думите на севернокорейското ръководство, преговорите за ядрено разоръжаване ще продължат. В противен случай има голяма вероятност от ескалация на конфликта.

През 1993 г. МААЕ вече е инспектирала ядрените обекти на КНДР и е открила много нарушения. Тогава това доведе до оттеглянето на Северна Корея от Договора за неразпространение на ядреното оръжие и противопоставянето срещу САЩ.

Подробности на: https://regnum.ru/news/polit/2528013.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари