ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Швейцария – Определянето на площадките за изграждане на хранилища за РАО навлиза в заключителния етап

27.11.2018

Дейностите за проучване на потенциалните площадки за разполагане на хранилища за радиоактивни отпадъци в Швейцария преминават в трети, заключителен етап.

 

 

 

През ноември 2011 г. бяха избрани шест площадки за поместване на два пункта за погребване – за нискоактивни и средноактивни РАО и за високоактивни РАО. След това започна вторият етап на проучването.
През януари 2015 година държавната агенция NAGRA предложи да бъдат оставени за по- нататъшно проучване две от предложените площадки – Цюрих Нордост и Юра Ост, като другите четири бяха оставени като резервен вариант. През декември 2016 г. по предложение на швейцарския федерален инспекторат за ядрена безопасност към двете площадки бе добавена и трета площадка – Нордлих Лагерн. Всички тези варианти ще се разгледат по време на третия етап на проучването.
Очаква се решението за лицензиране на площадките да бъде съобщено през 2030 г., а за започване на строителството да се проведе референдум. Ако всичко мине по план, първото хранилище трябва да заработи през 2050 година.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Swiss-repository-site-search-moves-to-final-stage

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари