ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Арменска АЕЦ – Възможно е ново ПСЕ и след 2026 година

25.11.2018

Срокът на експлоатация на Арменската АЕЦ може да бъде удължен и след 2026 г., заяви изпълняващият длъжността министър на енергийната инфраструктура и природните ресурси на страната Гарегин Баграмян.

 

Програмата на правителството на Армения предвижда удължаване на срока на експлоатация на действащия енергоблок на АЕЦ до 2026 г., както и поетапно въвеждане в експлоатация на нови енергоблокове.
Финансирането ще се осъществява за сметка на руски държавен експортен кредит на стойност 270 милиона долара и грант в размер на 30 милиона долара.

Понастоящем „Росатом“ продължава работата по удължаване на експлоатационния ресурс на Втори енергоблок на АЕЦ.
„Има практика за удължаване на експлоатацията на аналогични атомни централи с енергоблок ВВЕР-440 до 60 години. Т.е. като изтече десетгодишният срок през 2026 г., детайлно се проучва реакторът с акцент върху безопасността му. Ако бъде доказано, че реакторът не е изчерпал възможностите си, то периодът на експлоатацията му може да бъде удължен“, заяви Баграмян.

Източник: www.1prime.ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари