ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – „Фламанвил-3” е на финалната права – до края на годината започват горещите изпитания

22.11.2018

Горещите изпитания на строящия се Трети енергоблок на АЕЦ „Фламанвил“ с реактор EPR1600 във Франция са планирани за края на годината.

 

 

 

Това заяви изпълнителният директор на френската генерираща компания EDF Ксавие Урса в интервю за френското ядрено общество SFEN.
По думите му енергоблокът се намира на последния етап преди пускането си в експлоатация. Той трябва да подаде първия си ток в енергомрежата в края на 2019 г.

Трети енергоблок на АЕЦ „Фламанвил“ е първият във Франция с реактор от ново поколение „3 плюс“ от тип EPR. Единственият свързан към енергомрежата енергоблок с EPR е в АЕЦ „Тайшан“ в Китай. Първи енергоблок на централата заработи през юни 2018 г.

Причина за забавянето на строителството на Трети енергоблок на АЕЦ „Фламанвил“ е, че преди няколко години бяха намерени дефекти на покрива и дъното на корпуса на реактора. Това наложи допълнителни процедури за отстраняването им. През юли 2018 г. EDF обяви, че ще има поредно отлагане на въвеждането в експлоатация на енергоблока и че ще има увеличаване на стойността на проекта до 10,5 млрд. евро.

През юли 2011 г. разходите възлизаха на 8 млрд. евро, а при първоначалните разчети през 2007 г. – на около 6,5 млрд. евро.

Подробности на: https://www.nucnet.org/all-the-news/2018/11/19/hot-testing-of-flamanville-3-epr-scheduled-by-end-of-year-asconstruction-enters-final-stretch-says-edf

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари