ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Строителството на атомния ледоразбивач „Лидер” започва през 2020 година

22.11.2018

Строителството на уникалния атомен турбоелектрически ледоразбивач от проект 10510 – „Лидер“, ще започне през 2020 г. в Корабостроителния комплекс „Звезда“.

 

Въпреки че най-привлекателният път от Запад на Изток е Транссибирската магистрала, страните от Азиатско-Тихоокеанския регион се интересуват и от експлоатацията на Северния морски път.

Засега за най-мощен ледоразбивач в света се смята „Арктика“. Той бе пуснат на вода през 2016 г., а в момента се доизгражда.
С появата на ледоразбивача „Лидер“ Северният ледовит океан ще се превърне във все по-важна водна артерия, включително за целогодишно транспортиране на газ в Азиатско-Тихоокеанския регион.
Дължината на „Лидер“ ще бъде 209 метра, ширината – 47,5 метра, а водоизместимостта 70 674 т. Очаква се той да излезе от доковете през 2027 г. „Лидер“ ще може да поведе след себе си 15 от най-новите кораби за превоз на втечнен газ с дължина 300 метра всеки.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/11/21/90618

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари