ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” вижда перспективи в съвместната работа с Япония в трети страни

15.11.2018

В японската столица Токио бе открито представителство на руската корпорация „Росатом“ – Rosatom Japan.

 

„Токио е сред нашите ключови чуждестранни партньори. Нашето сътрудничество е над 20 години.
„Росатом“ има лидерски позиции при предоставянето на уранова продукция в Япония, като я доставя за девет от десет японски енергийни компании.
Разширяването на присъствието ни тук е логично продължение на успешно реализираните проекти“, заяви на церемонията по откриването на офиса първият заместник генерален директор на „Росатом“ Кирил Комаров.

Той подчерта, че откриването на представителството ще помогне за развитието на сътрудничеството в отрасли като ядрената медицина и научните достижения в сферата на реакторите на бързи неутрони.
„Оптимистично сме настроени за съвместна изследователска дейност в областта на намаляване на количествата радиоактивни отпадъци и преодоляване на последствията от аварията в АЕЦ „Фукушима“ 1“, отбеляза Комаров.

Много подробности на: https://ria.ru/atomtec/20181112/1532624252.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари