ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Съюзът на загрижените учени призовава за политика за запазване на ядрената енергетика

15.11.2018

Съюзът на загрижените учени (UCS) призова федералните и щатските власти в САЩ да помогнат за запазването на безопасно работещите АЕЦ, които рискуват предсрочно да бъдат затворени.
Целта е да се гарантира, че нисковъглеродната енергия, която произвеждат, няма да бъде заменена от изкопаеми горива.

 

 

 

Повече от една трета от АЕЦ в страната могат да бъдат затворени предварително през следващото десетилетие, преди изтичането на лицензите им, като нисковъглеродната електроенергия, която произвеждат вероятно ще бъде заменена от природен газ и въглища, сочи последният анализ на съюза.

Докладът на UCS предлага приемане на национални стандарти за нисковъглеродната електроенергия, което да препятства потенциалното затваряне на централите, посочени в анализа. Това ще помогне на САЩ да изпълнят задълженията си в рамките на Парижкото споразумение за климата.
„САЩ стоят пред дилема“, заяви Стив Клемър, автор на доклада и директор в UCS. „Атомните централи са под икономически натиск във времена, когато имаме нужда от всеки източник на нисковъглеродна енергия за заместване на остаряващите въглищни централи и прекаленото осланяне на природния газ“.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/UCS-calls-for-policy-to-preserve-nuclear

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари