ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – В едно от училищата е намерена ферма за добив на криптовалута

12.11.2018

Директорът на едно от училищата в Китай, Леу Хуа, беше уволнен след откриването на система от устройства, свързани с електрическата мрежа на образователна институция, предназначена за добив на криптовалути, съобщава Би-Би-Си.

 

Учителите от училище в провинция Хунан заподозряха нещо нередно поради появилия се в сградата странен шум, приличащ на жужене, съобщиха местните медии.
Търсенето на източника на шума ги доведе до инсталациите Ethereum за извличане на криптоптовалути.

Както се оказва, количеството електроенергия, която струва на институцията $ 2,000, се изразходва за осигуряване на функционирането на тези устройства.

По-рано директорът беше информиран за неочаквано увеличените сметки за електричество, но той не изрази безпокойство, като предположи, че увеличеното потребление на електроенергия е свързано с работата на климатичните и отоплителните системи.

„Добивът“ на  криптовалута предполага свързването на мощни компютри, както и специални манинг-устройства към системата за добив на криптовалута.
Всеки потребител, свързан с тази система, участва в работата по издаването на нови „монети” и в същото време поддържа ефективността на цялата мрежа.

Както се е изяснило, в продължение на една година от миналото лято в училището са били инсталирани осем машини за майнинг на криптовалута.

Директорът на училището призна, че е похарчил около 10 хиляди юана (повече от 1400 долара), за да плати за електроенергията, която е консумирало на едно майнинг съоръжение.
Лей Хуа смята, че това е прекалено много за семейния бюджет и решава да премести устройството в училище.

Предполага се, че заместник-директорът е наясно, че в училището се помещава минна ферма за криптовалута.
Освен това, според правоохранителните органи, през януари тази година заместник-директорът лично е купил една (деветата) машина за добив на криптовалута за себе си и я е инсталирал в училище.

Източник: http://ca-news.org/news:1480256

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание