ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Най-голямата слънчева електроцентрала в света ще се появи в Южна Корея

08.11.2018

Слънчев парк от 3 GW ще се появи в Южна Корея през 2022 година.
Като цяло властите в страната възнамеряват да изградят 30,8 GW слънчеви електроцентрали до 2030 година, съобщава PV Magazine, цитирайки президента на страната
Мун Чен Ин.

Сега страната получава само 8% от енергията от възобновяеми източници, така че южнокорейските власти ще отпуснат 8,8 милиарда долара за пълна реформа на целия енергиен сектор.
Изграждането на центъра за възобновяема енергия в Южна Корея ще започне на площ от 409 km2 в зоната на развитие на иновациите Semangym.

До 2030 година страната възнамерява да получава 20% от цялата енергия от чисти източници. Наред с огромната слънчева електроцентрала, в тази област ще се появи вятърен парк с инсталирани мощности от 1 GW.

За справка

Наскоро датската компания Orsted стартира най-голямата плаваща вятърна централа в света на 19 километра от брега на Великобритания и Ирландия.
Общата площ на централата Walney Extension е приблизително 145 km2 – около 20 000 футболни игрища. Тя има 87 вятърни турбини с височина 188 м и общамощност около 659 MW – това ще позволи да се осигури електроенергия за почти 600 хиляди британски домакинства.

Изпълнителният директор на Международната агенция по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол на световната среща на върха заяви, че според изследванията вятърната енергия ще се превърне в доминиращ енергиен източник в Европа до 2027 година.

Източник: http://www.nanonewsnet.ru/news/2018/krupneishaya-v-mire-solnechnaya-elektrostantsiya-poyavitsya-v-yuzhnoi-koree?utm_campaign=subscribe_techno&utm_medium=email&utm_source=subscribe

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари