ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Австрия – екология – електромобилите ще могат да ползват редица преференции

07.11.2018

 Австрийските власти обявиха нови законодателни мерки в подкрепа на електрическите превозни средства. В бъдеще собствениците на електрически автомобили ще имат право да шофират по специални ленти за движение, да паркират безплатно на част от платените паркинги и да се движат със скорост 130 километра в час, където за конвенционалните автомобили има ограничение до 100 километра в час по екологични причини, съобщава  Electrek.

През следващите няколко десетилетия много развити страни имат намерение напълно да изоставят автомобилите с двигатели с вътрешно горене.
Но докато електрическите автомобили имат значително по-висока цена, е необходимо да се въведат специални мерки, които насърчават тяхното закупуване.

Подробности на: http://www.nanonewsnet.ru/news/2018/elektromobilyam-v-avstrii-razreshat-ezdit-na-30-kilometrov-v-chas-bystree?utm_campaign=subscribe_techno&utm_medium=email&utm_source=subscribe

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари