ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Томският Политехнически Университет разработи и проведе курс за обучение по ядрена безопасност за бъдещи мениджъри на атомни проекти в Боливия

06.11.2018

Сътрудниците на Инженерната школа за ядрени технологии към Томския политехнически университет обучиха и направиха предварителния подбор на бъдещия персонал на Центъра за ядрени изследвания и технологии на Боливия.
Това съобщи директорът на школата Олег Долматов.

 

  

През лятото на тази година в Боливия започна строителството на Център за ядрени изследвания с участието на руската корпорация „Росатом“.

През 2016 г. Русия и Боливия сключиха междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на използване на атомната енергия за мирни цели. То включва и изграждане на Център за ядрени изследвания и технологии в град Ел Алто на 4100 метра надморска височина.
Проектът ще бъде съвместно реализиран с „Росатом“ и напълно се финансира от Боливия. Изграждането му се оценява на 300 милиона долара.

„Към нас се обърнаха от „Русатом Сервис“ с молба да подготвим курс за повишаване на квалификацията и да го изнесем в Боливия. Освен това разработихме тестове, формат за провеждане на тестовете с отчитане на факта, че отговорността е много голяма, тъй като персоналът, който ще определим като потенциално годен за работа, ще развива ядрената инфраструктура на друга страна“, заяви Долматов.

Подробности на: https://news.tpu.ru/news/2018/11/01/33811/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари