ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – Към 2050 година 90% от енергетиката ще бъде базирана на АЕЦ, вятър и слънце

06.11.2018

Най-малко 90% от енергийните нужди на Великобритания ще бъдат осигурени от АЕЦ, вятър и слънце. Това се казва в доклад на консултантската компания Aurora Energy Research.
Според документа до 2050 г. търсенето на енергия ще нарасне с 65% до 530 тераватчаса, като се вземе предвид електрифицирането на всички автомобили и 80% от жилищното отопление.

От Aurora изчисляват, че тези 40 GW чиста енергия, които се използват днес, ще се увеличат до 133 GW и ще се състоят от 66 GW вятърна енергия, 50 GW слънчева енергия и 17 GW атомна енергия.

 

Проучването анализира дали настоящият пазар на електроенергия може да оцелее без реструктуриране – ако използването на възобновяеми енергийни източници се повиши достатъчно до 2050 г., за да захранва цяла Великобритания през летните месеци.

Подробности на: https://nuclear-news.net/2018/11/05/uk-could-be-running-solely-on-zero-carbon-renewable-in-summer-months-2050/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари