ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нововоронежска АЕЦ-2 – На предпусковия втори енергоблок завършиха изпитанията за плътност и здравина на херметичната обвивка на ядрения остров

03.11.2018

„Според резултатите от всички изпитания можем да кажем, че системата за херметично заграждане на реакторно отделение потвърди своята плътност и здравина и е готова за работа“, каза Владимир Казански, заместник-главен инженер в НВ „АЕЦ“ за изграждането на нови блокове.

В продължение на няколко дни, един след друг бяха проведении тестове за херметичност на сградата на реактора бяха редуващо се проведени за непропускливост чрез вакуумиране (с помощта на смукателната ремонтно-аварийна система за вентилация) и при повишено налягане (с помощта на свръхмощни компресори).

В херметичния обем на зданието постепенно се подаваше сгъстен въздух за да се получи изпитателното налягане от 4,6 kgf/cm2.
Това е свръх-налягане: параметрите му са по-високи от работните. По време на процеса се следи състоянието на напрягането и деформирането на защитната херметична обвивка.

Системата за херметично заграждане е локализираща система за безопасност, състояща се от вътрешни и външни защитни обвивки, обхващащи пространството около реакторната установка.
По време на работа, двойна обвивка изключва отделянето на радиоактивност в околната среда и ще служи като физическа защита на реакторното отделение от външни влияния.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-178748?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари