ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Energy Northwest – опертор на АЕЦ ще инвестира в слънчеви инсталации

31.10.2018

Базираната в САЩ компания Energy Northwest съобщи, че ще изгради 5 мегаватова комбинирана соларна инсталация с батерии за съхранение на енергията, за да подпомогне работата на АЕЦ в Ричленд, Вашингтон.

 

 

 

Това е вторият соларен проект, предприет от Energy Northwest, който ще добави 10 милиона киловатчаса нисковъглеродна електроенергия годишно.

Освен че е оператор на АЕЦ „Колумбия“ с инсталирана мощност от 1207 MW, компанията разработва и проекти за възобновяеми енергийни източници, включително соларни паркове и водноелектрически инсталации.
Компанията вярва, че комбинираното производство от невъглеродни горива може да осигури електроенергия на град с размерите на Сиатъл. „Това ще бъде първата разработка, която ще интегрира слънчевата енергия и батериите за съхранение в чистия енергиен микс от водна, атомна и вятърна енергия на щата“, заяви Тери Брюър – президент на Борда на директорите на Energy Northwest.

Подробности на: https://www.energy-northwest.com/whoweare/news-and-info/Pages/Washington%E2%80%99s-First-Utility-Solar–Battery-Project.aspx

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари