ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Всеки GW нови ядрени генериращи мощности осигуряват 200 хиляди човекогодини трудова заетост

30.10.2018

Агенцията по ядрена енергетика (NEA) към Организацията за развитие и икономическо сътрудничество и Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) публикуваха изследването си за това как развитието на ядрената енергийна индустрия влияе на пазара на труда.
Според доклада 200 000 човекогодини работна заетост се създават от всеки гигават ядрени генериращи мощности.

 

 

 

Проучването е проведено в сътрудничество с френската Areva, руската корпорация „Росатом“, Центъра за усъвършенствани енергийни изследвания (Айдахо, САЩ), секретариата на Международния форум IV поколение, Корейския институт за атомни енергийни проучвания, американския Институт за ядрена енергия, PriceWaterHouseCoopers и Щутгартския университет.

Според резултатите от доклада, директната заетост по време на 10-годишен период при подготовка на площадката и изграждане на един 1000 мегаватов реактор на лека вода имат 1200 професионалисти, което се равнява на 12 000 човекогодини. За 50-годишен период на работа на реактора, заетите годишно са близо 600 души административен и постоянен друг персонал или това са около 30 000 човекогодини. След спирането на реактора, още 500 души на година са заети с дейностите по извеждане от експлоатация или 5000 човекогодини. Според проучването веригата за атомни доставки осигурява още 50 000 работогодини индиректна заетост.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Study-quantifies-nuclear-sector-s-job-creation

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари