ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Създадена е 120-киловатна безпроводна система за зареждане на електромобили

25.10.2018

Специалистите от Националната лаборатория на Oak Ridge на Американското министерство на енергетиката са разработили 120 киловатно безжично зарядно устройство за превозни средства.

 

 

Безжичното зарядно устройство с мощност 120 kW на американските инженери е в състояние да доставя енергия с ефективност от 97%, което е сравнимо с традиционните кабелни зарядни устройства.

По време на демонстрацията в лабораторията, експертите показаха как тяхната разработка може да зареди батерията, разположена на 15 сантиметра от енергийния източник.
Според разработчиците, системата е безопасна и не прегрява, а енергийните загуби са сведени до минимум.

В бъдеще учените очакват да оптимизират технологията за безжично зареждане и да увеличат мощността на прехвърляне на електроенергия до 200, а в бъдеще и до 350 kW.

Това ще ускори процеса на зареждане на електрическите превозни средства и по този начин ще увеличи популярността им. Крайната цел на разработчиците: динамично зареждане на електрически превозни средства по магистралите.

Източник: http://www.vokrugsveta.ru/news/303203/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари