ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Путин: Русия губи от изграждането на Беларуската АЕЦ

15.10.2018

Русия изгражда Белaруската атомна електроцентрала в ущърб на себе си, каза Владимир Путин на Петия форум на регионите на Русия и Беларус в Могилев.

 

 

„Най-големият съвместен проект за днес е изграждането на Беларуската атомна електроцентрала.Първият енергоблок съгласно графика ще бъде пуснат в края на 2019 година, а цялата централа ще бъде пусната в експлоатация през 2020 г.
Вместо да ви доставяме газ, ние ви изграждаме атомна електроцентрала“, – цитира думите му интернет страницата на Кремъл.

Обаче, въпреки това, президентът отбеляза, че това ще подобри ситуацията с енергоснабдяването, икономиката на републиката, ще създаде допълнителни възможности за износ.

Той също така припомни, че предстои строителството в Беларус и на друг важен обект – Център за ядрени науки и технологии.

„Ние не просто строим много важен промишлен обект. Ние създаваме нов отрасъл в Беларус.
Беларус и в Съветския съюз се славеше и с учените си и с високото ниво на образованието, но все още такъв отделен отрасъл няма.

«Ще има», подчерта руският лидер.

Източник: http://regions.ru/news/2624804/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари