ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Чехия е възможно максимално високо ниво на локализация при изграждане на нови ядрени енергоблокове

07.10.2018

Руската корпорация „Росатом“ представи постиженията и компетенциите си по време на Руския бизнес ден в рамките на Международното машиностроително изложение в чешкия град Бърно.

 

Ако Чехия вземе решение за строителството на нови атомни енергоблокове като привлече чешката промишленост, то нивото на локализация може да надхвърли 50%.
Такива оценки бяха получени по време на подготовката на отменения търг за разширяването на АЕЦ „Темелин“. Те са обусловени и от опита на „Росатом“ в локализацията при изпълнението на чуждестранни проекти в Китай и Индия.

„Оценявайки възможното ниво на локализация при строителството на нови енергоблокове в Чехия, ние изхождаме от положителния си опит при съвместната ни работа с чешките доставчици. Те участват в много проекти, които реализираме по целия свят. Чешките компании, благодарение на многогодишното си сътрудничество с руската атомна индустрия, имат опит при пускането на продукция, съответстваща на руските стандарти, като някои чешки компании са традиционни наши доставчици“. Това заяви вицепрезидентът по атомните проекти на Rusatom Overseas Леош Томичек.

Той разказа за текущото реализиране на проекти на „Росатом“ в Русия и чужбина. Томичек обърна специално внимание на проектите, които са географски по-близо до Чехия – АЕЦ „Ханхикиви“ във Финландия, АЕЦ „Пакш“ в Унгария и АЕЦ „Аккую“ в Турция.

Подробности на: https://cz.energyhub.eu/clanek/novinky/146562-rosatom-v-cesku-je-mozna-maximalni-mozna-mira-lokalizace-vystavby-novych-bloku

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари