ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Филипините – Бъдещето на ядрената енергетика е в ръцете на президента

07.10.2018

Министерството на енергетиката на Филипините очаква само решението на президента Родриго Дутерте, за да пристъпи към осъществяване на плана за използване на атомна енергетика за производство на електроенергия.

В началото на октомври министерството съобщи, че вече е изпратило документ със своята позиция по въпроса за утвърждаване от президента. В случай на положителен отговор, ведомството ще може да премине към реализиране на дългосрочен план за създаване на потенциал за строителство на нова АЕЦ в страната.

„Искаме атомната енергия да бъде част от енергийния ни баланс от съображения за безопасност, стабилност и достъпност“, заяви министърът на енергетиката Алфонсо Куси.

През 2016 г. ръководството на страната създаде Организация за реализиране на програма за атомна енергетика. За 2019 г. Сенатът на Филипините реши да увеличи финансирането на организацията до 48 милиона филипински песо (864 000 долара).

Източник: http://www.businessmirror.com.ph

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари