ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Доналд Тръмп подписа закон поощряващ развитието на съвременните ядрени технологии

07.10.2018

В края на септември тази година американският президент Донълд Тръмп подписа Закон за инвестиционните възможности в областта на атомната енергетика. Той трябва да ускори разработването в САЩ на нови, съвременни модели реактори като отстрани редица финансови и технологични бариери, които стоят на пътя на ядрените иновации.

 

Законът е разработен за подпомагане на сътрудничеството между държавния и частния сектор на основа на отношения, формирани в рамките на програмата за ускорено развитие на ядрените иновации на Министерство на енергетиката на САЩ.

Законът предвижда Министерство на енергетиката да съдейства за разполагането на демонстрационни обекти на съвременни изследователски реактори чрез партньорски отношения с частни компании.
От техническа гледна точка законът изисква ведомството да разработи реактор на бързи неутрони за тестване на усъвършенствани типове ядрено гориво и материали.

Подробности на: https://www.greentechmedia.com/articles/read/trump-signs-legislation-to-promote-advanced-nuclear-technology#gs.8dE9Sy0

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари