ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


До 2030 година „Росатом” ще създаде собствена единна цифрова платформа

30.09.2018

Руската корпорация „Росатом“ разчита до 2030 г. да създаде собствена единна цифрова платформа, съобщи директорът по цифровизация на компанията Екатерина Солнцева.

„Сега сме на най-важния етап от съгласуването на цифровата стратегия на „Росатом“, която въплъщава най-съвременните цифрови разработки“, заяви тя.

Има три основни направления на стратегията. Първото е вътрешната цифровизация, като главната цел на направлението е повишаване на конкурентоспособността на продуктите на „Росатом“ на световния пазар.
Второто направление е съдействие за развитието на държавната програма „Цифрова икономика“.

„Росатом“ е сериозен играч в областта на цифровизацията. Готови сме да споделим своите технологии и да помогнем за това, първата вълна на трансформирането на руската икономика към цифровизация да премине успешно“, отбеляза Солнцева.

Третото направление са цифровите продукти, които са създадени от руските специалисти и икономисти.

В цифровата стратегия на руската корпорация има визия „Росатом – 2030+“. „Така го виждаме – до 2030 г. „Росатом“ да има единна цифрова платформа“, каза Солнцева.

Източник: http://www.1prime.ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари