ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – Най-големият кран в света ще бъде използван при строителството на АЕЦ “Hinkley Point C”

27.09.2018

Белгийската компания Sarens ще представи най-големия кран в света – SGC 250 в Гент този ноември. Той ще бъде използван при изграждането на АЕЦ „ Hinkley Point C “ във Великобритания.

Кранът има подемен капацитет от 3400 тона и е част от четиригодишен проект на стойност 20 милиона лири за съвместното предприятие на Bouygues Travaux Publics и Laing O’Rourke.

Той ще оперира с товари в диапазона от 1150 тона до 50 тона, в радиус до 165 m, като ще издига и монтира готови бетонни елементи, стоманени конструкции и реакторно оборудване.

Общо 6 км линии ще бъдат положени на площадката, за да може кранът да се придвижва между различните места за работата си, без нужда от разглобяване. Близо 280 камиона ще са необходими, за да доставят целия кран до крайната му точка на площадката на бъдещата АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“.

Подробности на: http://www.constructionmanagermagazine.com/news/worlds-largest-crane-readies-hinkley-point/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари