ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – В края на септември четрърти блок на АЕЦ „Тянван” излиза на МКУ

26.09.2018

Пускането на реактора на Четвърти енергоблок на Тянванската АЕЦ в Китай, построен с участието на Русия, ще стане в края на септември.
Това съобщи вицепрезидентът по проектите на Инженеринговата компания АСЕ в Китай Алексей Баник.

 

„Излизането на минимално контролируемо ниво на мощност е ключово събитие при провеждане на предпусковите дейности на Четвърти енергоблок на Тянванската АЕЦ“, коментира Баник и добави, че това ще стане до края на месец септември.

По-рано през септември в реактора ВВЕР-1000 на енергоблока бе заредено свежо ядрено гориво. В основата на изграждането на Тянванската АЕЦ е руският проект АЭС-91 с реактори ВВЕР-1000.

Пускането на Първи и Втори енергоблок се състоя през 2007 г., а на Трети – 2017 г. Първи и Втори енергоблок на Тянванската АЕЦ произвеждат ежегодно повече от 15 милиарда киловатчаса електроенергия.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/09/25/89078

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари