ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ – източник на непрекъсваемо електрозахранване

24.09.2018

На 21 септември 2018 г. в района Удомля Тверска област в близост до Калининската АЕЦ се проведе техническо представяне на търговските секции на най-големия руски център за обработка на данни (ЦОД) – основният в мрежата от дейта-центрове на проекта „Менделеев“.

 

 

 

Представяйки най-мощния център за данни в Русия, директорът на икономиката и финансите на Rosenergoatom С. Мигалин разказа подробно за параметрите, условията на работа и конкурентните предимства на съоръжението.

Според него, поставяйки ЦОД в близост до АЕЦ, както и наличието на собствена система за захранване – центърът за данни има захранване с гарантирано качество, високо ниво на резервиране и най-висока степен на сигурност.

АЕЦ е гръбнакът на електроенергийната система на страната. Това означава, че тя винаги работи; Тя е включена чрез мрежите FSK в единната енергийна система. И дори ако в някои режими да има енергоблокове, които не работят, другите работят. Следователно, атомните електроцентрали са най-добрата точка за електроснабдяване, особено за такъв обект, чувствителен към мощността, надеждността и качеството на електрическата енергия, като например центърът за обработка и съхраняване на данни.

Втори важен момент: всяка ядрена електроцентрала е обект с най-високо ниво на защита на държавно ниво.
Според него местоположението на съоръжението в близост до атомната електроцентрала има и редица конкурентни предимства:
- Първо, минималните цени на едро за електроенергията;

- На второ място, цената на технологичното свързване на обекта е сведена до минимум, тъй като Откритото разпределително устройство (ОРУ) и подстанцията (ПС) вече съществуват.

На този етап търговските параметри на ЦОД са сред най-добрите в Русия.

Източник: https://aftershock.news/?q=node%2F685351&full#.13cfff3feb2.livejournal

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари