ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Rusatom Healthcare и AAMG създават център за ядрена медицина в Малайзия

21.09.2018

Руската корпорация „Росатом“, чрез дъщерната си компания Rusatom Healthcare, и листваната на Австралийската фондова борса (ASX) Азиатско-американската медицинска компания (AAMG) подписаха Меморандум за разбирателство за създаване на център за ядрена медицина в Джохор Бахру в Малайзия на границата със Сингапур.

 

Меморандумът бе подписан в рамките на Деветата сесия на високо ниво на руско-сингапурската междуправителствена комисия от изпълнителния директор на AAMG д-р Тан Кай Чах и Егор Симонов, директор на „Росатом Югоизточна Азия“.

Страните потвърдиха общия си интерес заедно да осъществят план за разработване на медицински център, който да включва радионуклидна диагностика, радионуклидно и лъчево лечение, циклотронен и радиохимичен комплекс.

„Ние предприемаме голяма стъпка към подобряване на устойчивостта, достъпността и ефективността на здравеопазването за онкологично болни пациенти в региона.
Според Световната здравна организация близо 1,2 милиона души са загубили живота си през 2012 г. в Югоизточна Азия заради ракови заболявания. Предвижда се цифрата да скочи с 40% до 2030 г. Тази обезпокоителна статистика кара частни компании като AAMG да си поставят за цел подобряването на ситуацията.
Опитът на Rusatom Healthcare в атомните технологии ще позволи Центърът да предлага модерни здравни услуги при лечението на рак, проучванията и образованието“, заяви Симонов.

Източник: www.rosatom.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари