ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индонезийска делегация посети първи блок на НВАЕЦ-2 от поколение 3+

13.09.2018

Представители на държавната електрическа компания на Индонезия PLN посетиха Нововоронежката АЕЦ по време на работно си посещение в Русия.

 

 

 

Те се запознаха отблизо с Шести енергоблок на Нововоронежката АЕЦ (Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ – 2), който е с мощност 1200 MW и е първият в света работещ енергоблок от най-новото технологично поколение „3 плюс“ и с възможност за експлоатация най-малко 60 години.

„Ние сме заинтересовани от достиженията на „Росатом“ в областта на изследванията и технологиите. Особен интерес за нас представлява Шести енергоблок на Нововоронежката АЕЦ, който съчетава най-модерните технологии и смятаме, че би бил много ефективен и за нас“, коментира Джоко Абуман, регионален директор в PLN.

Делегацията на PLN включва също така ректори и представители на седем известни университета в Индонезия. В рамките на работното посещение индонезийската делегация посети още различни учебни заведения и институти, както и Националния изследователски ядрен университет МИФИ.

Източник: www.sindonews.com

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари