ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландия – АЕЦ „Ханхикиви-1” – Траиционният ден на отворените врати събра на площадката на централата над 3400 души

12.09.2018

На площадката на АЕЦ „Ханхикиви – 1“ се проведе ежегодния Ден на отворените врати.
Събитието се организира от възложителя и собственик на бъдещата централа – финската компания „Fennovoima“, с помощта на „Росатом“ и други участници в проекта.

 

Денят на отворените врати е традиция от 2016 година насам. Този път в събитието се включиха 3400 души от региона, като към мероприятието се присъединиха жители не само на близките общини Пюхяйоки, Раахе и Калайоки, но и от други градове.
Гостите посетиха площадката на централата и се включиха в специално организирани обиколки. На място се запознаха подробно с проекта.

 

Организаторите предоставиха информация за безопасността и мерките за опазване на околната среда.
„Невъзможно е да говориш за безопасността и ползата от новата АЕЦ пред хората и да не бъдеш откровен с тях. Всички, които работим по проекта, се стремим да покажем, че АЕЦ „Ханхикиви-1“ не само се вписва хармонично в обкръжаващата среда, но и става част от живота на местните хора и открива пред тях нови възможности“, отбеляза Алексей Калинин, директор на департамента за управление на проекти „RAOS Project Oy“.

Перспективността на проекта се потвърждава чрез интереса на финските инвеститори към него. В началото на 2018 г. към финските акционери в проекта се присъедини „Ylivieskan Teknologiakyla“ (YTEK), а през август тази година стана ясно, че енергийната компания „Keminmaan Energia“ планира да вложи в проекта още 2,5 милиона евро през следващите пет години.

Източник: https://fennovoima.fi/uutiset/pian-portit-ovat-auki-tyomaan-yleisopaiva-lauantaina

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари