ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия и Виетнам възнамеряват да си сътрудничат в изграждането на Център за ядрени изследвания

10.09.2018

Руският президент Владимир Путин и генералният секретар на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Тонг потвърдиха намерението си да съдействат за изграждането на Центъра за ядрени изследвания и технологии във Виетнам, гласи текстът на съвместната декларация, публикувана на уебсайта на Кремъл.

 

„Президентът на Руската федерация и генералният секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия потвърдиха намерението си да съдействат за изграждането на Центъра за ядрени науки и технологии във Виетнам, както и за обучението на виетнамски студенти в Руската федерация по специалности, свързани с използването на ядрената енергия за мирни цели“, се казва в изявлението.

Меморандум за разбирателство с Министерството на науката и технологиите на Виетнам относно плана за изграждане на Центъра за ядрени науки и технологии във Виетнам бе подписан от Росатом през юни 2017 г.

Миналия петък Путин след разговори с Нгуен Фу Чонг каза, че продължава работата по създаването на Центъра за ядрени науки и технологии във Виетнам; Освен това бе подписан меморандум за разбирателство между Rosatom и Министерството на образованието и обучението във Виетнам относно сътрудничеството в обучението на персонала в използването на ядрената енергия за мирни цели.

Източник: https://ria.ru/atomtec/20180908/1528090950.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари