ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Руската АО „Концерн Титан-2“ ще участва в изграждането на АЕЦ „Аккую” в Турция

10.09.2018

АО „Концерн Титан-2“ (50% от акциите на компанията принадлежат на АО „Концерн Росенергоатом“) ще бъде сред участниците в проекта за изграждане на АЕЦ „Аккую“ и ще изпълни редица дейности като подизпълнител на АО „Атомстройекспорт“.

 

„Взаимодействието с „Концерн Титан-2“ по проекта за АЕЦ „Аккую“ е поредната стъпка в рамките на реализирането на нашата стратегия за привличане на надеждни партньори за строително-монтажните дейности на всички обекти на инженерното подразделение АСЕ.
Една от тези компании е „Титан-2“, уточни президентът на АСЕ Валерий Лимаренко.

Генералният директор на АО „Концерн Титан-2“ Григорий Нагинский отбеляза: „През 2018 г. завършихме строителството на Първи енергоблок на Ленинградската АЕЦ 2, който до днес има изработени повече от 2 милиарда киловатчаса електроенергия и се подготвя за въвеждане в промишлена експлоатация.
Сега строим Втори енергоблок на Ленинградската АЕЦ 2 и провеждаме подготвителните дейности на площадката на АЕЦ „Ханхикиви“ във Финландия. Имаме натрупан многогодишен опит при изграждане на ядрени обекти. Влизаме в турския проект с пълно разбиране на процесите и технологиите по изграждане на централата“.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/09/07/88665

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари