ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Доклад за френското правителство подкрепя новите ядрени енергоблокове, на които министър Никола Юло се противопостави

06.09.2018

В доклад, подготвен по поръчка на френското правителство, се предлага построяването на 5 нови атомни реактора в страната. Това съобщи френското издание Les Echos.

 

 

В доклада, подготвен за министър Никола Юло, който миналата седмица подаде оставка, и министъра на финансите Бруно льо Мер, се разглежда въпросът за запазване на промишлените мощности на атомната индустрия във Франция, която забави изграждането на АЕЦ през 1990-те години. В документа се предлага и изграждането на пет нови ядрени енергоблока с реактори EPR от 2025 г.

„Ядрената енергетика е „ценност за Франция“.
Ниските въглеродни емисии и стойността на електроенергията от АЕЦ прави атомната енергия „конкурентоспособна“, заяви Льо Мер пред радио Classique, помолен да коментира доклада.

Подробности на: https://af.reuters.com/article/energyOilNews/idAFL8N1VL1F6

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари