ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В АЯР е изпратен общ отчет по стрес-теста на проекта за АЕЦ “Белене”

05.10.2011

Проектът за АЕЦ “Белене” осигурява най-високо ниво на безопасност, отговарящ на всички международни норми и стандарти, и се вписва в новото поколение ІІІ+ атомни електроцентрали.

Това става ясно от подготвеното от „Атомстройэкспорт”, НЕК и Worley Parsons отчет за проведения стрес-тест на проекта за АЕЦ “Белене”.

В доклада си международните експерти анализират влиянието на земетресенията, наводнения, екстремни климатични условия, а също така са разгледани въпросите за подобряване на управлението на авариите. Изследвани са също и последствията от отказ на системите за безопасност на АЕЦ при негативни събития.

Анализът на резултатите от допълнителната оценка на безопасността на АЕЦ “Белене” потвърждава надеждността на проектните решения от гледна точка за осигуряване на безопасността на високо ниво.

В отчета още се казва още, че в проекта на АЕЦ “Белене” са предвидени системи за безопасност, чиято автоматична работа е насочена за поддържане или възстановяване на работата на системите за безопасност в условията на възможна авария.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари