ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“ЗиО-Подолск” навлезе в заключителния етап на изработването на първия реактор РИТМ-200 за ледоразбивача «Урал»

04.09.2018

В ПАО „ЗиО-Подолск“, част от „Росатом“, приключи най-сложната операция по събиране на интегрирания корпус на първия реактор РИТМ-200 за третия ледоразбивач по проект 22220 – „Урал“.

 

Приключиха дейностите по заваряването на 12 касети на парогенераторите в зоната на фланеца. По този начин изработването на първия реактор излезе на финалната права.

Касетите на парогенераторите са произведени от „ОКБМ Африкантов“. Ако преди парогенераторите се намираха извън реактора, то сега те се разполагат непосредствено в него. Именно в това се състои уникалността на реакторната установка РИТМ-200, която има максимално компактно и енергоефективно интегрално оборудване.

Сега корпусът на реактора се подготвя за хидравлични изпитания, а след това ще бъде извършена контролната сборка с вътрекорпусните устройства и покрива.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/08/31/88524

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари