ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


РАО и ОЯГ от АЕЦ в Калифорния са заплаха за целия регион

03.09.2018

Компанията Southern California Edison съхранява 1400 тона (3,6 милиона фунта) смъртоносни радиоактивни отпадъци в спряната атомна електроцентрала в град Сан Клементе.
Тези радиоактивни отпадъци представляват значителна заплаха за здравето, безопасността и икономическата жизнеспособност на регион с население над 8 милиона души.

 

 

 

Обаче планът на компанията «Эдисон» (Edison) за погребване на отпадъците предизвиква, най-малкото, загриженост.

Идеята е да се съхранява отработеното ядрено гориво на площадка, която се намира само на 30 метра (100 фута) от океана и само на няколко десетки сантиметра над морското равнище.

Компанията „Едисон“ вече е започнала да премества отработеното ядрено гориво от басейните заотлежаване на касетите (БОК) в специално подготвени стоманени резервоари.
Тези контейнери не са защитени от корозия и могат да се спукат.
Освен това те не могат да бъдат наблюдавани и не могат да бъдат ремонтирани. По-рано тази година работниците дори намериха болт в един от контейнерите.

Но това е само един от тревожните аспекти на този план.
Бившата АЕЦ „Сан Онофре“ се намира в района на активен сеизмичен разлом, на мястото, където в миналото е имало цунами. Освен това, площадката се намира в близост до междущатската магистрала Interstate 5, железопътното отклонение, използвано от Националната железопътна пътническа корпорация (Amtrak), както и базата на морската пехота «Pendleton».

Още много подробности на: http://bezrao.ru/n/2035

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари