ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Германците ще проведат учения в Чернобил в случай на авария в атомна електроцентрала

02.09.2018

Експертите на германската федерална агенция за радиационна защита ще провеждат упражнения в затворената 30-километрова зона на Чернобил в случай на извънредна ситуация в някоя от европейските атомни електроцентрали.

 

Ученията ще се проведат от 3 до 7 септември по сценарий на фиктивен инцидент в АЕЦ.

26-те служители на германското ведомство ще бъдат разделени на екипи, оборудвани със защитни костюми и респиратори, както и измервателни уреди. Пеша и с автомобили те трябва да се движат из 30-километровата зона и да правят измервания на радиоактивното облъчване, на което е подложен човек, който се намира на конкретно място в определено време след симулираната авария, както и нивото на радиоактивно замърсяване на почвата в различни точки на забранената за пребиваване зона (зоны отчуждения).

Всички данни ще бъдат прехвърляни в реално време на федералния център за събиране на информация, където ще бъдат обработени и оценени.

Първите подобни упражнения бяха проведени в Чернобил през 2016 година.

Повече от 32 години след катастрофата в Чернобил нивото на радиационния фон в 30-километривата зона си остава повишено.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари