ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


KEPCO се опитва да спаси проекта за АЕЦ „Moorside” във Великобритания

01.09.2018

Корейската KEPCO прави последни опити да запази проекта за АЕЦ „Мурсайд“ във Великобритания.
Понастоящем представители на компанията се срещат с потенциални кредитори, за да осигурят финансирането на строителството на новата атомна централа в Западна Къмбрия.

През декември 2017 г. KEPCO бе обявена за предпочитан претендент за закупуването на дъщерното предприятие на „Тошиба“ – NuGen, създадено за реализирането на проекта за АЕЦ „Мурсайд“.
След като обаче през юни Великобритания обяви, че ще преразгледа структурата на финансиране на нови АЕЦ, сделката бе спряна.

Впоследствие „Тошиба“ съобщи, че е отворена за обсъждане на сделката с други компании и лиши KEPCO от статута на предпочитан участник.
Според източници от „Тошиба“, крайният срок за вземане на окончателното решение за бъдещето на проекта е месец септември.

Източник: https://www.ft.com/content/50389e18-a6df-11e8-926a-7342fe5e173f

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари