ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландия – Fennovoima ще започне строителството на АЕЦ „Hanhikivi-1” през 2020 година

31.08.2018

Компанията, която изгражда АЕЦ „Ханхикиви“ 1 в Северозападна Финландия съобщи, че целта ѝ е да получи лицензия за строителство на централата през 2019 г. и да го започне през 2020 година.

 

 

 

Fennovoima изгражда централата с реактор ВВЕР-1200 по руска технология, като за референтен е определен първи енергоблок на Ленинградската АЕЦ-2.

Тина Ритки, мениджър дигитални комуникации в компанията заяви: „Знаем, че това е доста предизвикателна цел, тъй като много от документите, свързани с дизайна, още не са предадени на агенцията за радиационна и ядрена безопасност Stuk“.

„Поискахме актуализиране на графика на проекта от нашия доставчик и го очакваме до края на годината“. Ритки каза, че Fennovoima ще използва „цялото време, необходимо за изработването на дизайна на централата“.

Според Fennovoima общите инвестиционни разходи за АЕЦ „Ханхикиви-1“ ще бъдат между 6,5 и 7 милиарда евро, което включва първоначалните разходи за централата, финансирането и управлението на РАО.
Оценката на стойността е същата като през 2014 година, когато първоначално бе взето инвестиционното решение.

Източник: https://www.nucnet.org/all-the-news/2018/08/29/hanhikivi-1-construction-start-scheduled-for-2020-says-finland-s-fennovoima

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари