ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Словакия – АЕЦ „Моховце” – Приключиха хидравличните изпитания на строящия се трети енергоблок

25.08.2018

Успешно приключиха хидравличните изпитания на строящия се Трети енергоблок на АЕЦ „Моховце“. Това съобщи словашкото радио, позовавайки се на ръководителя на строителството Йозеф Курек.

„Успешно приключи първата серия от хидравлични тестове на 90 системи, които ще осигуряват работата на Трети енергоблок на АЕЦ „Моховце“. Те се провеждаха в рамките на последните 38 дни. Уверихме се в херметичността на системите, което гарантира безопасността на работата на реактора“, заяви той.

 

През есента на 2018 г. предстои да се направи втора заключителна серия от хидравлични изпитания в Трети енергоблок, който трябва да бъде въведен в експлоатация през втората четвърт на 2019 година.

Строителството на Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „Моховце“, започнало през 1987 г., се осъществява със сътрудничеството на руската корпорация „Росатом“.
В енергоблоковете ще работят реактори ВВЕР-440.
След въвеждането им в експлоатация, централата ще осигурява 45% от електроенергията в Словакия.

Източник: www.tass.ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари