ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – Саудитска Арабия е подготвена за изграждане на АЕЦ

24.08.2018

Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) съобщи, че е завършила проверката на инфраструктурата за ядрената програма на Саудитска АрабияIntegrated Nuclear Infrastructure Review (INIR).

 

 

 

Ръководителят на екипа от МААЕ (team leader Jose Bastos), в който бяха експерти от Бразилия, Испания и Великобритания, заяви, че страната има пълна готовност за строителство на АЕЦ на своя територия.

Докладът на МААЕ потвърди значителния напредък на Саудитска Арабия при развитието на инфраструктурата за развитие на ядрена енергетика.
Страната, с население 33 милиона души, се стреми да диверсифицира икономиката си и да увеличи динамиката на производството на електроенергия за осигуряване на непрекъснатия си икономически растеж.

Много подробности на: https://www.iaea.org/newscenter/pressreleases/iaea-reviews-saudi-arabias-nuclear-power-infrastructure-development

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари