ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – Саудитска Арабия е подготвена за изграждане на АЕЦ

24.08.2018

Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) съобщи, че е завършила проверката на инфраструктурата за ядрената програма на Саудитска АрабияIntegrated Nuclear Infrastructure Review (INIR).

 

 

 

Ръководителят на екипа от МААЕ (team leader Jose Bastos), в който бяха експерти от Бразилия, Испания и Великобритания, заяви, че страната има пълна готовност за строителство на АЕЦ на своя територия.

Докладът на МААЕ потвърди значителния напредък на Саудитска Арабия при развитието на инфраструктурата за развитие на ядрена енергетика.
Страната, с население 33 милиона души, се стреми да диверсифицира икономиката си и да увеличи динамиката на производството на електроенергия за осигуряване на непрекъснатия си икономически растеж.

Много подробности на: https://www.iaea.org/newscenter/pressreleases/iaea-reviews-saudi-arabias-nuclear-power-infrastructure-development

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари