ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Френската CIFAL проявява интерес към изграждане на АЕЦ в Узбекистан

24.08.2018

Френската компания CIFAL планира да окаже съдействие на агенция „Узатом“ при преговорите с руската корпорация „Росатом“ за проекта за строителството на АЕЦ в Узбекистан, съобщи телевизия „Узбекистан 24“.

 

В началото на юли пресслужбата на президента на Узбекистан съобщи, че с „Росатом“ е постигнато споразумение за строителство на АЕЦ в републиката. Централата ще се състои от два енергоблока с мощност 1200 мегавата всеки.

По-късно президентът Шавкат Мирзиеев подписа указ за създаване на агенция за развитие на атомната енергетика – „Узатом“, която да осъществява държавната политика в тази област.

„Френската CIFAL проявява интерес за оказване на съдействие на „Узатом“ при провеждане на съвместни технически, търговски и финансови преговори с руската страна по проекта за строителството на АЕЦ в Узбекистан“, се казва в материала на телевизията. Френската компания е готова да предоставя свое ноу-хау и да подготвя специалисти за атомната сфера в страната.

Източник: http://www.1prime.ru
Още подробности за проекта на: https://www.azernews.az/region/134307.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари