ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


GSE SYSTEMS ще модернизира тренажорите на АЕЦ в Словакия и Южна Корея

22.08.2018

Компанията GSE Systems, Inc. – водещ доставчик на технологии и програмно осигуряване в енергетиката съобщи, че е подписала два договора за модернизиране на тренажори за АЕЦ в Словакия и Южна Корея.

 

Първият договор е със Slovenské Elektrárne A.S. за тренажорите на Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „Моховце“, чието изграждане скоро ще приключи.

Стойността на споразумението е около 6,5 милиона долара. АЕЦ „Моховце“ има реактори с руски дизайн ВВЕР-440. Тренажорът се използва за обучение на операторите на централата и ги запознава с новите схеми на експлоатация на реакторите.

Вторият договор е сключен с южнокорейската Greatus Co. Ltd. за модернизиране на тренажора на АЕЦ „Кори“. Стойността му е около 1,5 милиона долара.

Източник: https://www.gses.com/news/2018-news/gse-systems-awarded-8-million-to-update-simulators-in-slovakia-and-korea/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари