ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бангладеш – В ядрения остров на първи блок на АЕЦ „Рупур” започна монтажът на уловителя на стопилката

22.08.2018

На строителната площадка на Първи енергоблок на АЕЦ „Рупур“, която се изгражда в Бангладеш по руски проект, започна монтажът на устройството за локализирането на стопилката на ядреното гориво, наречено уловител на стопилка (ловушка расплава).

 

„Това е уникална система за защита на атомната централа и първото голямо оборудване, което се монтира в сградата на реактора. Уловителят на стопилка тежи около 200 тона.
Планира се монтажът да приключи в рамките на половин година“, заяви старшият вицепрезидент по управление на чуждестранни проекти Александър Хазин.

„Дейностите по изграждането на Първи енергоблок вървят по график. Днес дневно на площадката се използват около 5000 тона цимент, а в строителните дейности са ангажирани повече от 4000 души“, добави той.

АЕЦ „Рупур“ с два реактора ВВЕР-1200 се изгражда по руски проект на 160 км от столицата на Бангладеш Дака. Основен изпълнител на строителството е „Атомстройекспорт“.

Подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/na-energobloke-1-aes-ruppur-bangladesh-pristupili-k-montazhu-lovushki-rasplava-/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари