ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Икономиката на Египет ще се възползва от АЕЦ „Дабаа” по безпрецедентен начин

11.08.2018

Експертът от ООН в областта на енергетиката и бивш главен инспектор в МААЕ Юсри Абу-Шади (Former IAEA Chief Inspector Dr Yousry Abu Shady) заяви, че дейностите на строителната площадка на бъдещата първа АЕЦ в Египет ще започнат през 2019 година, като 20% от територията е предназначена за служебни и жилищни помещения.

 

Експертът отбеляза, че невисоката цена на ядреното гориво е важно преимущество за централата.
Друга отличителна черта е, че АЕЦ ще работи непрекъснато от 60 до 80 години и ще произвежда чиста енергия без изпускане на вредни емисии или въглероден двуокис в атмосферата.

Юсри Абу-Шади каза, че египетското правителство ще създаде в провинция Матрух свободна зона близо до АЕЦ, където ще се осъществяват и други проекти. По думите му, населението на региона подкрепя строителството на АЕЦ, защото то ще окаже значително влияние върху развитието на икономиката и инфраструктурата на провинция Матрух.

Подробности на: https://www.albawaba.com/business/pr/experts-el-dabaa-npp-what%E2%80%99s-store-egypt%E2%80%99s-economy-1094016

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари