ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Саудитска Арабия – „Росатом” е привлякъл местен партньор към проекта за изграждане на АЕЦ

07.08.2018

Руската корпорация „Росатом“ се е договорила със саудитски партньор за съвместна работа по проекта за строителство на АЕЦ в Саудитска Арабия.

Това съобщи местното издание Argaam, цитирайки вицепрезидента на „Русатом Оверсиз“ Милош Мостецки. Името на компанията партньор не се съобщава. Според Мостецки, в момента „Росатом“ подготвя своя проект в съответствие с изискванията на Саудитска Арабия и заедно с местния си партньор разработва план за локализиране и търсене на персонал за строителството на АЕЦ.

През февруари „Росатом“ подаде заявка за участие в търга за строителството на два атомни енергоблока в Саудитска Арабия. Страната планира мащабна атомна програма със 17 енергоблока до 2032 г.
През 2019 г. се очаква кралството да обяви победителя в търга за строителството на първите два енергоблока. Във финалния кръг на надпреварата влязоха „Росатом“ и компании от САЩ, Южна Корея, Франция и Китай.

Подробности на: https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5b62e6d59a794747ed779c24

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари