ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Големите копачи на криптовалута минават на електрозахранване от ВЕИ

30.07.2018

Американската компания Brookstone Partners обяви плановете си да построи 900 MW вятърна електроцентрала близо до Дакла, Мароко. Енергията ще бъде използвана за извличане на bitcoin и други крипто-валути „, съобщава Bloomberg.

 

 

 

Отдалеченият район е разположен между пустинята Сахара и Атлантическия океан и е отличен за извличане на крипто-валута с възобновяема енергия.

„Имаме изключителни права за изграждане на вятърна централа, но проблемът е, че няма подходящо място. Сега е такова време, че ако има източник на евтина енергия, то е полезно да се изгради център за обработка на данни „, казва Майкъл Топорек, управляващ съдружник в Brookstone.

С нарастването на тарифите за електроенергия производството на крипто-валута и биткойни в частност стана по-малко печелившо, така че големите играчи започнаха да преминават към възобновяеми енергийни източници. За тази цел се изграждат и майнингови ферми в отдалечени райони на Канада и Исландия

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари