ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Канада – ПСЕ на АЕЦ е съществено за икономиката на Онтарио – доклад

26.07.2018

Проектите за удължаване на експлоатацията, ремонта и модернизацията на двете АЕЦ в Онтарио, Канада са съществени за икономиката на провинцията.

 

Ядрената индустрия осигурява по-евтина и надеждна електроенергия, създава работни места, предлага високотехнологична верига за доставки и допринася за изследванията и иновациите в здравеопазването, чрез производството на важни изотопи.
Това се казва в доклад, изготвен от Търговската камара на Онтарио.

Ремонтът и модернизацията на АЕЦ „Дарлингтън“ на стойност 12,8 милиарда канадски долара (9,7 милиарда американски долара) създава работни места и доходи по цялата верига за доставки на проекта и в Онтарио като цяло.
Централата, която има четири реактора Candu, осигурява близо 20% от електроенергията на Онтарио.

Камарата призова правителството на подсигури завършването на проекта за удължаване на живота на АЕЦ „Брус Пауър“. Ремонтът на шест от осемте ядрени енергоблока в централата е на стойност близо 10 милиарда американски долара.

„Планът за ремонт на АЕЦ „Брус Пауър“ ще осигури на Онтарио годишно 22 000 работни места и 4 милиарда канадски долара ползи за икономиката, чрез директни и косвени разходи за инженеринг, специализирано оборудване, материали и трудови доходи“, пише в доклада.

Източник: https://www.nucnet.org/all-the-news/2018/07/24/nuclear-extension-and-refurbishment-projects-essential-for-ontario-s-economy-says-report

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари