ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Проект «Прорыв» – До края на годината оборудването за БРЕСТ-300 ще бъде на площадката на СХК

25.07.2018

Основното технологично оборудване за производството на ядрено гориво от ново поколение за реактор БРЕСТ-300 трябва да бъде доставено в Северск на площадката на Сибирския химически комбинат (част от ТВЕЛ – горивната компания на „Росатом“) до края на годината.

 

Според вицепрезидента на ТВЕЛ Виталия Хадеева през 2018 г. е необходимо да бъдат подготвени всички помещения за монтаж на оборудването в модул производство и повторно производство на ядрено гориво и да се организират монтажните дейности.

В рамките на споразумение между „Росатом“ и областната управа за реализиране на проекта „Пробив“, на територията на Северск ще бъдат създадени редица обекти от ядрената енергетика, в това число и АЕЦ, в която ще работи реактор БРЕСТ-300.
Споразумението предвижда и изграждането на завод за конверсия на уран. В рамките на „Пробив“ се създава ново ядрено гориво, с което в бъдеще ще работи руската ядрена енергетика.

За реализирането на проекта през 2018 г. ще бъдат осигурени около 4 милиарда рубли.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/07/24/87630

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари