ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Зелена енергетика: Швеция уверено води политика на пълно самозадоволяване с електроенергия

24.07.2018

Колосален пробив в историята на човечеството: Швеция планира да бъде първата страна в света, която преминава към зелена енергия. Тази невероятна страна, която се грижи за екологията на планетата, реши да изостави напълно изкопаемите горива през следващите години.

 

Екологичната ситуация на Земята продължава да е напрегната, но има и положителна новина в тази област, която е актуална за цялото човечество.
През 2030 г. Швеция ще премине към пълна самодостатъчност – енергията на страната ще стане напълно зелена, информира Joinfo.ua.

Амбициозните и първоначално нереалистични планове вече се изпълняват

Въпреки факта, че шведските власти са планирали изцяло да изоставят изкопаемите горива към 2030 година, все пак има шанс тази уникална проява да се реализира много, много по-рано.
Всичко това е благодарение на темпа на развитие на вятърната енергетика – динамиката на развитието на тази сфера се оказа толкова бърза, че постигането на такива смели планове от Швеция сега са съвсем реални.

Феноменалният резултат

Шведската асоциация за вятърна енергия съобщи, че тази цел ще бъде постигната до края на 2018 година – до края на годината над цялата територия на страната ще работят над 3 хиляди и 500 вятърни турбини.
Поради такова активно развитие на вятърната енергетика (през декември общото количество електроенергия от вятърните генерации е 18 TWh), може да се каже със сигурност, че невероятната първа цел ще бъде успешно постигната с 12 години по-рано.
Така че пълното самозадоволяване на страната с електроенергия ще стане реалност още тази година.

Пробивът в историята на зелената енергия е перфектен

Швеция надмина най-смелите очаквания на проекта, в която участва.

През 2015 година тази страна, под егидата на Организацията на обединените нации, се присъедини към 16 други държави, като основните цели бяха екологичната устойчивост, човешкото развитие и дългосрочното икономическо планиране.
Тези планове бяха определени за 2030 година, но Швеция успя да направи реален пробив в областта на зелената енергия само за няколко години.
Въз основа на получените отчети може да се заключи, че страната се е справила блестящо със задачата си – без съмнение да стане пример за други участници в електроенергийния сектор.

Източник: https://joinfo.ua/ecology/1235570_Zelenaya-energiya-Shvetsiya-uverenno-derzhit-kurs.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари