ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай тегли напред световната зелена енергетика

23.07.2018

Големи потоци от глобални инвестиции в развитието на чиста енергия са наблюдавани през последните десет години.
Китай, който по-късно се присъедини към развитието на невъглеродни енергийни източници, сега представлява 40% от световния инвестиционен поток.

Като условно начало на световната индустрия за зелена енергия може да се нарече 2004 година. От този момент нататък секторът започва систематично да се наблюдава от една от водещите световни компании – консултантската компания Bloomberg New Energy Finance (BNEF), като в „чистата“ енергия се очертава обещаваща тенденция със значителни парични потоци.

 

 

И дори най-горещата модна тематика от последните години – електрическият транспорт – в нейната експлозивна динамика е силно задлъжняла на Китай, който през 2017 година е реализирал 50% от световните продажби.

 

 

Ако погледнем как днес се развива този „зелен“ пъзел, привържениците на чистата невъглеродна енергия, които са призовани да станат бъдещето на цялото човечество, е необходимо дружно да кажат благодаря на Китай.
Тази страна има не само категоричен императив за намаляване на антропогенния натиск върху околната среда, но и неограничени финансови възможности за постигане на целите.
Ако го нямаше един от тези два компонента, на авторите на „зелената“ идея не би било лесно да намерят разумни оправдания защо всяка година в този сектор идват все по-малко пари.
А сега, благодарение на Китай, картината изглежда доста благополучна.

Много важни подробности вижте на: https://www.vestifinance.ru/articles/104252

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари