ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Решението на съда на ЕС за АЕЦ „Hinkley Point C” е положително по отношение на Paks II

18.07.2018

„Решението на Съда на Европейския съюз, според което Обединеното кралство може да дотира строителството на АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ е положително от гледна точка на АЕЦ „Пакш“ 2. Това заяви за телевизия M1 държавният секретар на унгарския премиер Атила Асоди.

 

 

 

В решението си съдът остави в сила предишното решение на Европейската комисия и отхвърли иска на Австрия.

„Австрия използва много подобни аргументи в случая с британската централа, както и в жалбата си против проекта за АЕЦ „Пакш“ 2“, заяви Асоди. Той добави, че на това основание може да се направи извод, че решението на съда на ЕС по делото срещу унгарската централа по-скоро ще бъде положително.

Асоди отбеляза, че британската АЕЦ и проектът „Пакш“ често се споменават заедно, защото и двата проекта бяха разследвани за държавна помощ като ЕК взе положителни решения за тяхното осъществяване и обосновка за намесата на държавите в тях. „Британският проект бе започнат по-рано. Австрия подаде иск против решението на ЕК през юли 2015 г. и за приемане на настоящото решение бяха необходими 3 години“, добави Асоди.

Източник: http://profitline.hu/Pozitiv-az-unios-birosag-dontese-Paks-II-szempontjabol–381022

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари