ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във Франция предупреждават за заплаха от аварии на ядрени обекти

07.07.2018

Специалната комисия за контрол на безопасността на ядрените съоръжения към френския парламент предупреди за възможността от аварии във френските атомни електроцентрали, съобщава вестник Parisien във връзка с отчета на комисията, предаде РИА Новости.

 

 

Както съобщава вестникът, след петмесечно разследване парламентарните експерти заключиха, че атомните електроцентрали в страната „не са достатъчно защитени“ както от природни бедствия, така и от „човешки фактори“, включително от терористични атаки.

Парламентаристите също така обърнаха внимание на твърде много подизпълнители, участващи в обслужването на атомни електроцентрали.

„Чрез привличането на трети страни операторът на атомните електроцентрали ЕFF постепенно загуби част от знанията си и вече не е в състояние самостоятелно да изпълнява редица сложни операции с реакторите“, заяви секретарят на пресслужбата на Комисията, депутат от департамента Somma Barbara Pompili, чиито думи са цитирани в съобщението.

Вестникът припомня, че с предупреждение за евентуални аварии във френските атомни електроцентрали поради несъвършенството на системите за безопасност на централите през октомври 2017 година излезе организацията „Greenpeace“.

Източник: http://vesti.az/news/367680

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари