ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във Франция предупреждават за заплаха от аварии на ядрени обекти

07.07.2018

Специалната комисия за контрол на безопасността на ядрените съоръжения към френския парламент предупреди за възможността от аварии във френските атомни електроцентрали, съобщава вестник Parisien във връзка с отчета на комисията, предаде РИА Новости.

 

 

Както съобщава вестникът, след петмесечно разследване парламентарните експерти заключиха, че атомните електроцентрали в страната „не са достатъчно защитени“ както от природни бедствия, така и от „човешки фактори“, включително от терористични атаки.

Парламентаристите също така обърнаха внимание на твърде много подизпълнители, участващи в обслужването на атомни електроцентрали.

„Чрез привличането на трети страни операторът на атомните електроцентрали ЕFF постепенно загуби част от знанията си и вече не е в състояние самостоятелно да изпълнява редица сложни операции с реакторите“, заяви секретарят на пресслужбата на Комисията, депутат от департамента Somma Barbara Pompili, чиито думи са цитирани в съобщението.

Вестникът припомня, че с предупреждение за евентуални аварии във френските атомни електроцентрали поради несъвършенството на системите за безопасност на централите през октомври 2017 година излезе организацията „Greenpeace“.

Източник: http://vesti.az/news/367680

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари